Geografische kenmerken van de provincie Manisa (klimaat, landvormen en economie)

Geografische kenmerken van de provincie Manisa (klimaat, landvormen en economie)
Geografische kenmerken van de provincie Manisa (klimaat, landvormen en economie)

Waar is de provincie Manisa? Informatie over de districten, het klimaat, de vegetatie, de oppervlaktevormen en de kenmerken van de provincie Manisa.

  • Oppervlakte: 13.810 km2.
  • Districten: {6 } Merkez, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu.

In de Egeïsche regio van de Egeïsche Zee. de provincie ligt en het centrum van deze provincie is de stad. De provinciale landen tussen 38 ° 04-39 ° 58 noorderbreedte en 27 ° 08-29 ° 05 oostelijke breedtegraden worden omringd door Balıkesir vanuit het noorden, Kütahya en Uşak vanuit het oosten, Denizli en Aydın vanuit het zuidoosten, en İzmir vanuit het zuiden en westen.

Manisa

Manisa

oppervlaktevormen;

De meeste provinciale landen bevinden zich in het stroomgebied van de Gediz. Soma, de omgeving van de Kırkağaç-districten en het gedeelte ten westen van de Yund-berg komen het Egeïsche bekken binnen. De bergketens dalen loodrecht op de zee af, en tussen de bergketens strekken zich beekjes en de omliggende basis uit. De hoogte neemt af naar het westen richting de Egeïsche kust. De bergen van de provincie maken deel uit van de West-Anatolische bergen. In het oosten zien de verhogingen in het uiterlijk van gewone bergketens er gefragmenteerd uit naar het westen. Manisa Mountain (Spil Mountain) rijst op aan het zuidwestelijke uiteinde van de Manisa-vlakte als onderdeel van de Bozdağlar. Het bereikt op het hoogste punt 1.513 m. Het is bedekt met een rijke vegetatie. Het is gescheiden als een Nationaal Park.

Het oostelijke deel van de Yamanlar-berg die in de provincie Izmir oprijst, daalt af en eindigt in de provincie Manisa. In het noordwesten van de provincie, richting Çandarlı Bay, wordt de Yund-bergmassa gezien tussen Bakırçay en Gediz valleien. Het Demirci-gebergte beslaat een groot gebied tussen de Simav Stream Valley in het noordwesten van de provincie en de Yukadı Gediz-bekkens. Het Demirci-gebergte, dat 1.800 m bereikt in Ziyaret Tepe, vormt de provinciegrenzen van Balıkesir en Kütahya. Göldağ (1.280 m), die in het noordwesten wordt gezien en zich over een groot gebied uitstrekt, het Gölcük-gebergte (937 m) tussen Bakırçay en Simav Çayı-valleien, Çomaklı-berg (1.201 m) in het oosten van Gördes, Dibek-berg (1.100 m) in het noordoosten van de Salihli-vlakte,

Spil Dağı Milli Parkı

Spil Mountain National Park

Çal Mountain, waarvan het hoogste punt de Aysekizi-heuvel is (1.034 m) Ligt in het zuidwesten van Demirci Mountains. Uysal Mountain (1.135 m) valt op tussen de lage hoogten die vanuit het zuidoosten de provinciegrenzen binnenkomen. Hoogvlaktes beslaan aanzienlijk grote gebieden in de provinciale landen. De vlakten van ongeveer 1000 m, gelegen aan de voet van het Demirci-gebergte, worden diep gespleten door de rivieren die de rivier de Gediz voeden. De vlaktes van de provincie liggen in een rij langs de valleien van Gediz en Bakırçay. Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Manisa-vlakten bevinden zich op de Gediz-vlakte. De vlaktes die Bakırçay Plain of Soma-Kırkağaç Plain worden genoemd, liggen in de Bakırçay-vallei.

De belangrijkste rivier van de provincie is de rivier Gediz. De stromen Alaşehir, Selendi, Deliniş (Selendi), Demrek (Demirci), Gördes en Nif zijn de belangrijkste rivieren die in de provinciale landen samenkomen met de rivier de Gediz. De belangrijkste natuurlijke meren zijn het Marmara-meer gevormd in het depressiegebied in het Akhisar-district en het Gölçük-meer met een grootte van 0,8 km2, dat een kratermeer is. De wateren van beide meren worden gebruikt voor irrigatie. Demirköprü Dam Lake, gebouwd voor de productie van elektrische energie, overstromingspreventie en irrigatie, is het grootste kunstmatige meer in de provincie.

Manisa İlçeler Haritası

Kaart van Manisa-districten

en Vegetatie,

In de provincie heerst een continentaal mediterraan klimaat. Terwijl de zomermaanden erg heet en droog zijn in het binnenland, de bergen en plateaus, zijn de zomers koeler dan de kustlijn. In het noorden, rond het Demirci-gebergte, nemen de klimaateffecten van de mediterrane kustzone af en wordt een koeler klimaat waargenomen. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 16,8 C, de koudste maand is januari en de warmste maand is augustus. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 746,7 mm. Terwijl maquis, struiksoorten van de mediterrane klimaatzone, aan dichtheid winnen op de hellingen op het zuiden, worden natuurlijke bosgemeenschappen parallel gepasseerd met de stijging van de hoogte, verandering van richting en afstand tot de zee.

Manisa - Kula

Manisa – Kula

Jeneverbes, arbutus, sandelhout, terpentijn, geitenhoorn, wilde olijven, eiken en amandel eiken, akçakesme, vergelijking, oleanders zijn de belangrijkste soorten van de struikenriem. Rode dennenbossen die ongeveer 400 meter beginnen, kunnen worden gemengd met verschillende soorten en kunnen oplopen tot ongeveer 1000 meter door zich te vermengen met zwarte dennenbossen die afnemen tot 600 meter. Bossen gevormd door eiken, een van de breedbladige soorten, mengen zich met andere soorten en bereiken een hoogte van ongeveer 1.000 m. In het zuiden van de Gediz-vallei strekt de plantengordel zich uit die wordt gedomineerd door lariksbossen in oost-westelijke richting. Bossen gevormd door rode dennen en eiken soorten in het noorden van de vallei, zwarte dennenbossen op Demirci Mountains in het noorden vormen de algemene structuur van natuurlijke vegetatie.

Economie;

Landbouwactiviteiten vormen de belangrijkste bron van inkomsten in de provincie. Naast de enorme hulpbronnen van vruchtbare grond, versnellen passende marketingmogelijkheden de landbouwontwikkeling. Landbouw; granen (tarwe, gerst, maïs, rijst, rogge, haver), peulvruchten (tuinbonen, erwten, kikkererwten, bonen, linzen, erwten met zwarte ogen, wikke, wikke, industriële gewassen (tabak, suikerbiet, katoen) oliehoudende zaden (cigiet, zonnebloem, sesam) , pinda’s), knollen (ui, knoflook, aardappel, dierlijke biet) Fruitteelt neemt een zeer belangrijke plaats in in de provinciale landbouwproductie. Als resultaat van bewuste studies van de afgelopen jaren is ook de groenteteelt zich gaan ontwikkelen.

Dünyaca Meşhur Koruma Altındaki Manisa Lalesi

De wereldberoemde Manisa-tulp

Vee is een landbouwactiviteit die naast de productie van gewassen op de tweede plaats komt. Er worden echter hoogontwikkelde methoden gebruikt bij het fokken van dieren. en veeteelt, pluimveehouderij en makelaardij zijn gebruikelijk. De eerste producten werden gewonnen uit bossen die waren aangelegd met bosbebossingswerken die in de jaren zestig begonnen. Het is betaald. De op landbouw gebaseerde ambachten en industrie hebben een lange geschiedenis in de provincie. In de eerste jaren van de Republiek vormden voeding, textiel, leerverwerking en baksteentegels de basis van de industrie. Het weven van tapijten is een van de belangrijkste ambachten en bruinkool heeft het belangrijkste aandeel in de ondergrondse bronnen. Soma-bruinkool levert een aanzienlijk deel van de steenkoolproductie van het land.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir