Klimaat, vegetatie en oppervlaktevormen van Nevşehir City

Klimaat, vegetatie en oppervlaktevormen van Nevşehir City
Klimaat, vegetatie en oppervlaktevormen van Nevşehir City

Waar ligt de provincie Nevşehir? Informatie over de districten, het klimaat, de vegetatie, de vormen van het oppervlak en de kenmerken van de provincie Nevşehir.

Nevşehir

  • Oppervlakte: 5467 km2.
  • { 7} Districten: Centrum, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, Ürgüp.

De provincie in de centrale Kızılırmak-sectie van de regio Centraal-Anatolië en het centrum van deze provincie. is de stad. De provincie ligt tussen 38 ° 12′-39 ° 20 ′ noorderbreedte en 34oH’-35 ° 06 oost-lengtegraad; Het wordt omringd door de provincies Yozgat vanuit het noordoosten, Kayseri vanuit het oosten, Niğde vanuit het zuiden, Aksaray en Kırşehir vanuit het westen en noordwesten.

Oppervlaktepatronen;

provinciale territoria; Vroeger bevond het zich op een breed plateau gevormd door de opeenhoping van as en lava van actieve vulkanen zoals Erciyes, Melendiz en Hasan Mountain. Het plateau is gespleten met Kızılırmak en zijn takken stromen in oost-west richting. 18,5% van het gebied is bedekt met bergen, 56,6% met plateaus en 24,9% met vlaktes. De hoogte van het grootste deel van het land varieert tussen 1.000 en 1.500 m. De bergen, die een kleine plaats innemen tussen de landvormen, zijn opgesteld in het noorden en zuiden van de Kızılırmak-vallei.

Nevşehir - Kapadokya

Nevşehir – Cappadocië

het hoogste punt is 1.982 m. De Hodul-berg, die een regelmatige lijn vormt in het oosten, krimpt en breidt zich uit en strekt zich uit in de oost- en noordoostelijke richting. Bergketens van vulkanische oorsprong worden diep gespleten door het water dat naar Kızılırmak stroomt. Het hoogste punt van deze bergketens die de noordgrens vormen en geen vegetatie hebben, is 1.949 meter. De massa (1.768 m) genaamd Kızıldağı strekt zich uit in het noorden in oost-west richting. Het is bedekt met steppeplanten. De Oylu-berg (1.622 m) en de Kamil-berg (1.530 m) stijgen op de uitbreidingen van de Erdaş- en Hodul-bergen. De meeste provinciale landen zijn bedekt met terrasvormige vlaktes die het Kızılırmak-plateau worden genoemd (de hoogte reikt tot 1500 m).

Terwijl Kızılırmak oost-west langs de provinciale landen loopt, neemt het de Damsa-stroom en de Acıgöl-kreek in. De vlakten van verschillende groottes langs Kızılırmak worden kustvlaktes genoemd. De vlaktes zijn opgesteld in oost-west richting in de richting van de rivierstroom. De vlaktes, die over het algemeen smal zijn, breiden zich uit in Avanos en Gülşehir. De grootste vlakte van de provincie is de Derinkuyu-vlakte (20 km lang, 16 km breed). Omdat de provinciale gronden zich in het vulkanische gebied bevinden, is het land over het algemeen bedekt met vulkanische tufsteen en lava. Deze structuur strekt zich uit naar het noorden van de Kızılırmak-vallei, op sommige plaatsen bereikt het een dikte van 100 m. “ Feeënschoorstenen ” in de regio’s Nevşehir en Ürgüp zijn interessante geologische formaties. Deze formaties zijn ontstaan ​​op de hellingen van de Kızılırmak-vallei, als resultaat van de overleving van de delen die bestand zijn tegen riviererosie.

Peribacaları

Klimaat en vegetatie;

In de provincie waar het landklimaat overheerst, zijn de zomers heet en droog, en de winters hard en koud. Langs de Kızılırmak-vallei wordt het klimaat iets zachter, hoe verder weg van de vallei, hoe moeilijker het is. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 10,9 ° C, de koudste maand is januari en de warmste is juli. De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ​​388,7 mm. De meeste neerslag valt in het voor- en najaar. De natuurlijke vegetatie heeft een grote verandering ondergaan, het natuurlijke evenwicht is verslechterd en bossen zijn verdwenen door factoren als overmatige uitbuiting en begrazing van dieren. De dominante vegetatiesteppe wordt groen met regen in de lente, maar droogt en verdwijnt in de hete en droge zomer die erop volgt. Soorten zoals agave, tijm, koningskaars, kaap en pap zijn de belangrijkste steppeplanten. Overblijfselen van oude eikenbossen springen in het oog op de berg Oylu. Populieren- en wilgengemeenschappen strekken zich uit langs de rivier.

Economie;

Landbouw en veeteelt nemen een belangrijke plaats in in de economie van de provincie. Het aandeel van de industrie is erg laag. 68% van het stadsoppervlak is geschikt voor landbouw. Tarwe, gerst, rogge, haver van granen; peulvruchten zoals bonen, linzen, wikke; suikerbieten van industriële gewassen; zonnebloem uit oliehoudende zaden; Aardappelen en uien zijn de belangrijkste akkerbouwgewassen. De ontwikkelde fruitteelt is een belangrijke tak van landbouwactiviteit: appel, peer, kweepeer, pruim, kers, perzik, walnoot, amandel.

Nevşehir - Kapadokya

Nevşehir – Cappadocië

Wijngaarden beslaan een groot gebied. Groenteteelt is een andere belangrijke bron van inkomsten (kool, sla, spinazie, meloen, watermeloen, komkommer, tomaat, aubergine, courgette, paprika, bonen, ui, radijs). De veehouderij heeft zich niet veel ontwikkeld door onvoldoende weidegronden en lage weidecapaciteit (totale runderen en schapen 325 duizend, pluimvee 515 duizend). De bijenteelt ontwikkelt zich snel en het aantal bijenkorven is opgelopen tot 18.500. Dierlijke producten zijn bedoeld om aan de lokale vraag te voldoen. Bosgebied, bosproducten zijn zeer beperkt.

Onyx, steenzout, zout, bruinkool, bouwstenen genaamd kepez zijn de belangrijkste ondergrondse bronnen. De zoutafzettingen in Gülşehir vertegenwoordigen 1/3 van de totale productie van het land. Een soort marmer gewonnen in het Hacıbektaş-district en genaamd onyx wordt gebruikt voor het maken van ornamenten. De brancheactiviteiten zijn verbeterd.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir