Waar is de Indische Oceaan? Wat zijn de geografische kenmerken van de Indische Oceaan?

Waar is de Indische Oceaan? Wat zijn de geografische kenmerken van de Indische Oceaan?
Waar is de Indische Oceaan? Wat zijn de geografische kenmerken van de Indische Oceaan?

Waar is de Indische Oceaan? Kenmerken van de Indische Oceaan, eilanden in de oceaan, omringende landen, informatie over de oppervlakte.

Hint Okyanusu

Indische Oceaan

Indische Oceaan; Het is de op twee na grootste offshore ter wereld en strekt zich uit van het zuiden van Azië tot het noorden van Antarctica en van Afrika tot Australië.

  • Oppervlakte 74.200.000 km2,
  • { 12} Watervolume 292.000. 000 m3, (14,5% van het wereldoppervlak, 20,6% van het totale oppervlak van de wereldzeeën),

  • gemiddelde diepte 3987 m,
  • diepste punt Cava Pit (7,434 m)

Ten zuiden van het Java-eiland, hoewel er geen natuurlijke scheiding is tussen de Indische en de Atlantische Oceaan, wordt Kaap de Goede Hoop (20 ° oosterlengte) algemeen gedefinieerd als de grens. De grens tussen de Indische Oceaan en de Stille Oceaan loopt door het schiereiland Malakka, Sumatra, Java, Timor, Australië en Tasmanië en bereikt Antarctica door de lengtegraad 147 ° oost te volgen. De Rode Zee, de Arabische Zee, de Golf van Bengalen, de Perzische Golf, de Andamanse Zee, de Golf van Aden, de Timorzee, de Golf van Oman, de Grote Australische Baai vormen de oceaangebonden zeeën. Mozambique, Madagaskar onderzeese hyena’s liggen ten zuiden van het eiland Madagaskar, dat ongeveer 135-140 miljoen jaar geleden het vasteland brak. Net als de Seychellen bevinden de eilandgemeenschappen Lakkadiv, Malediven, Chagos en Kerguelen zich ook op de oceaanhyena’s. Reunion en Mauritus in het oosten van Madagaskar en de eilanden Prince Edward en Crozet in het zuiden zijn van vulkanische oorsprong. Er zijn ook enkele koraalformaties in het zuidwesten van Java, met name de Cocos (Keeling) eilanden.

Okyanus Akıntıları

Zeestromingen

Indische Oceaan Het grootste deel van de stad ligt op tropische breedtegraden. Moessonwinden die in de zomer richting Azië waaien en in de winter van het continent naar de zee spelen een bepalende rol in het klimaat. De zuidoostelijke alize-winden, die het grootste deel van de tropische gordel van het zuidelijk halfrond domineren, brengen regen naar de bovenwindse ruggen van verschillende verspreide eilanden boven de zee. In de zuidelijke uiteinden van de oceaan, waar westelijke winden domineren, ontbreken frontale stormen nauwelijks.

Tropische cyclonen komen over het algemeen voor langs een gordel van samenkomst tussen twee tropen.

In de Golf van Bengalen en de Arabische Zee zijn cyclonen meestal moesson. Het wordt gezien tussen de seizoenen (mei-november). Hoewel de meeste cyclonen zwakke stormsystemen zijn die resulteren in constante vertroebeling en neerslag, veroorzaken sommige orkaanintensiteit. Tropische cyclonen zijn effectief in de regio Madagaskar en de noordwestkust van Australië. De richting van stromingen en getijdengebeurtenissen in de Indische Oceaan is direct gerelateerd aan grote windsystemen. Ten noorden van de evenaar vindt in de zomer het zuidwestelijke moessonwater plaats, hoewel de noordoostelijke moesson in de winter voorkomt. Ten zuiden van 10 ° zuiderbreedte creëren oppervlaktestromen het hele jaar door een circulatie tegen de klok in.

Okyanus Dalgası

Oceaangolf

Zuid De equatoriale stroom wordt meegevoerd door de zuidoostelijke bondgenoten, terwijl de equatoriale tegenstroom van west naar oost langs de noordgrenzen van de oceaan stroomt. Op breedtegraden die worden gedomineerd door westenwinden, beweegt het getij van westenwinden in oostelijke richting langs Australië langs de hele kust van de Indische Oceaan. Op het Australische vasteland keert de West-Australische stroom terug naar het noorden, naar de equatoriale regio, en maakt de circulatie compleet.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir