Waar ligt Ponta Delgada? Stad in het centrum van de Azoren

Waar ligt Ponta Delgada? Stad in het centrum van de Azoren
Waar ligt Ponta Delgada? Stad in het centrum van de Azoren

Waar ligt Ponta Delgada? De stad Ponta Delgada, gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan en het centrum van de Azoren-eilanden, verbonden met Portugal.

Ponta Delgada

Ponta Delgada ligt in het noorden van de Atlantische Oceaan, in de autonome regio van de Azoren-eilanden (regiâo) van Portugal. autönoma) centrum en grootste stad. Het is ook een van de drie provincies die deel uitmaken van de Azoren. Gelegen aan de zuidkust van het eiland Sâo Miguel (annexatie), werd de stad Ponta Delgada in 1540 het centrum van het eiland, in plaats van Vila Franca do Compo. De Kerk van de Heilige Jezus van de Wonderen in de stad is een belangrijk bedevaartsoord.

Het milde klimaat en de rijke vegetatie hebben de stad tot een belangrijk toeristisch centrum gemaakt. Schepen uit de haven van de stad, die wordt beschermd door een golfbreker van ongeveer 1,6 km lang, voorzien in hun behoeften. Ponta Delgada is ook het belangrijkste handelscentrum van Assyrië. Ananas, sinaasappels, thee, wijn, granen, groenten en zuivelproducten worden vanuit de stad geëxporteerd. Grote industriële vestigingen zijn suiker- en drankenfabrieken. De Universiteit van Asorlar in de stad werd opgericht in 1976.

De provincie Ponta Delgada omvat de eilanden Sâo Miguel en Santa Maria en de onmenselijke Formigas-rotsen (roca). De economie van de delen van de provincie buiten Ponta Delgada is gebaseerd op landbouw. ​​

Fysiek geografie

De gemeente Ponta Delgada is een van de grotere administratieve afdelingen in de archipel die zich uitstrekt van het centrum van de eilanden tot aan de westkust. Ponta Delgada grenst aan de gemeente Ribeira Grande in het noordoosten en de relatief nieuwe gemeente Lagoa in het zuidoosten.

Geomorfologisch beslaat Ponta Delgada een vulkanisch gebied dat uit twee bouwwerken bestaat: de Picos-regio en het Sete Cidades-massief. De Picos-regio strekt zich uit van de schaduw van de oude vulkaan Água de Pau Massif (plaatselijk bekend om het meer dat in de vulkanische krater ligt) tot het gebied rond de caldera van Sete Cidades. Het is een vulkanische axiale zone, over het algemeen georiënteerd in noordwest-zuidoostelijke richting, voornamelijk gedefinieerd door verschillende spatkegels en lavastromen en voornamelijk bedekt door dichte vegetatie en weilanden. Het reliëf is relatief vlak, vooral langs de noord- en zuidkust waar de meeste stedelijke gemeenschappen zich bevinden. Ponta Delgada

De andere geomorfologische structuur die de gemeente Ponta Delgada vormt, het Sete Cidades-massief, bestaat uit een centrale vulkanische caldera en met meer gevulde kegels die de krater omringen. Het beslaat het uiterste westelijke deel van het eiland, dat in noordwest-zuidwestelijke richting is georiënteerd, met veel regionale radiale breuken die worden gemarkeerd door lavakoepels en spatkegels. De vulkaan Sete Cidades in het midden van het massief bestaat uit een polygenetisch vulkanisch veld met daarin een caldera en vier meren (twee verbonden met Lagoa Azul, Blue Lake en Green Lake, Lagoa Verde). De caldera is bijna cirkelvormig en ontwikkeld in drie fasen.

De eerste vormde de hoofdstructuur die 36.000 jaar geleden instortte.

De tweede fase komt overeen met een periode van ongeveer 29.000 jaar geleden toen vulkaanuitbarstingen het noordwestelijke deel van de structuur instortten. Ten slotte zorgde de derde fase (ongeveer 16.000 jaar geleden) ervoor dat de noordelijke en noordoostelijke delen van de caldera instortten. Geologisch is de centrale kegel de afgelopen 5.000 jaar actief geweest (17 uitbarstingen) en is hij verantwoordelijk voor de meeste activiteiten in de archipel tijdens deze periode. Deze geologische uitbarstingen zijn voornamelijk uitbarstingen van het kanaal van het type Plcian of Plcian met hydro-magmatische eigenschappen. De laatste explosie, ongeveer 500 jaar geleden, leidde tot de kegel van Caldeira Seca. Hoewel het tegenwoordig geen historische activiteit is, wordt de actieve toestand ervan nog steeds besproken door de wetenschappelijke gemeenschap.

Ten slotte is de diverse geografie zowel effectief als minder explosief (voornamelijk Stromboliaans en), bepaald door lokale en radiale breuken langs de flanken. Hawaiian) omvat verschillende soorten basaltvulkanisme. De Mosteiros Graben is ook een belangrijk kenmerk in dit gebied en vertegenwoordigt de ineenstorting van het land in de noordwestelijke flank van de caldera. Hoewel ze geen actieve vulkanische eigenschappen hebben (zoals Furnas fumaroes), zijn er onderzeese openingen in de regio Ponta da Ferraria en het strand van Mosteiros geïdentificeerd.

Klimaat

Het klimaat aan de zuidkust van het eiland São Miguel, de warme Middellandse Zee ( Köppen: Csa). Het heeft een zekere nabijheid tot de vochtige subtropische (Cfa) en oceaan (Cfb) vanwege de hoge regenval gedurende het hele jaar. De situatie wordt uitgelegd als met minder zonlicht en slechts één warmere maand bereikt slechts 22,1 ° C (71,8 ° F).

Hoewel het niet voldoet aan de belangrijkste criteria voor klimaatclassificatie, is het laatste klimaattype koel en warm door de gemeentelijke overheid. Het wordt gekenmerkt door zomers en extreem milde winters voor het zeeklimaat aan de westkust. De locatie is een van de drukmeetlimieten om de Noord-Atlantische Oscillatie (NAO) te bevestigen. Het klimaat van de gemeente wordt, net als de rest van de Azoren-eilanden, gevormd door de Golfstroom en zorgt voor een kleine temperatuurverandering. Het bevindt zich in het subtropische bereik onder het Trewartha-systeem.

De Golfstroom draagt ​​ook bij aan een drastisch onstabiel weer in de herfst en de lente, waardoor weersvoorspellingen dagelijks moeilijk worden. Vochtigheidsniveaus zijn belangrijk genoeg om temperatuurschommelingen vergelijkbaar te laten lijken met die op locaties op vergelijkbare breedtegraden (meestal 90-100%). De temperatuurverschillen tussen de seizoenen zijn veel kleiner dan verwacht in continentaal Portugal, dat warmere winters heeft dan Lissabon in de milde en milde zomermaanden van Portugal.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir