Wat is een brug? Informatie over de eigenschappen, typen en geschiedenis van bruggen

Wat is een brug? Informatie over de eigenschappen, typen en geschiedenis van bruggen
Wat is een brug? Informatie over de eigenschappen, typen en geschiedenis van bruggen

Wat is een brug? Waar wordt de brug voor gebruikt? Brugtypen, de geschiedenis, belangrijke bruggen in de wereld, hun kenmerken, informatie over.

Brug; een houten brug om een ​​beek, een rivier of een vallei met hoge zijden over te steken, Het is de weg gebouwd op poten en bogen in metselwerk of ijzer. Kruisingen gevormd in palen en bomen die zich uitstrekken over een plaats die diep in het midden en aan beide zijden hoog is, worden ook wel bruggen genoemd.

Köprü Manzaraları

Bruggen zijn ofwel aan de overkant om van zo’n kust naar de andere over te steken. Palen of balken worden verlengd of ze worden gebouwd op vlakke of gemetselde poten door ze te buigen op de poten. De eerste worden rechte bruggen genoemd, de tweede worden boogbruggen genoemd. Er zijn soorten draaibare bruggen. Ze worden ook wel draaibruggen genoemd. Dit type bruggen wordt vaak gebruikt om wagens van de ene weg naar de andere te verplaatsen of te draaien. Bruggen worden niet alleen gebouwd om het water over te steken, maar ook om een ​​weg over te steken.

Een type bruggen om het water over te steken wordt ook gemaakt door planken te spannen op binnenschepen en boten die naast elkaar worden geplaatst en voor anker gaan. Er zijn ook bruggen gemaakt van touw en aan beide uiteinden vastgebonden. Dit worden touwbruggen genoemd. Boogbruggen zijn enkelvoudig of meervoudig gebogen. De bogen van bruggen met één boog zijn bovenop vele in het water ingebouwde pijlers geplaatst. Als de brug te lang is, wordt hij aan de voeten van het water gebouwd en gaat het naar de bodem van het water naar het vaste land.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Eski Boğaziçi Köprüsü) 

Martelarenbrug van 15 juli (oude Bosporusbrug )

Deze poten dienen als ondersteuning voor de brug. In de delen van de brugpijlers die het water ingaan, worden de scherpe delen van de delen waar het water komt en deze benen raakt de brugsporen genoemd om te voorkomen dat ze door de stroming van water kapot gaan. Bruggenbogen zijn gemaakt op een hoogte die geschikt is om dingen onderdoor te laten? Om deze reden zijn sommige bruggen hoog in het midden en zijn beide uiteinden laag. Bij sommige ijzeren bruggen worden de middelste delen opgetild en neergelaten zodat grote en mastschepen er onderdoor kunnen varen. Er zijn soorten die aan hoge voeten worden gehangen die op zeer hoge punten aan de kust zijn gemaakt om diepe en brede wateren te passeren die moeilijk te maken zijn. Dit worden hangbruggen genoemd.

De eerste hangbrug in de huidige zin is de Menai Strait Bridge, gebouwd door ingenieur Thomas Telford in Engeland in Wales in 1826.

Na deze datum, beide technisch. De hangbrugconstructie, die verschillende ontwikkelingsstadia heeft doorgemaakt, zowel qua lengte als qua uiterlijk, is door de inspanningen van de Amerikaanse ingenieur John Roebing tot een gevestigde methode gemaakt. Roebling bouwde de 475 meter lange Brooklyn Bridge, voltooid in 1883, na het bouwen van enkele kleine bruggen.

20. Met de “gebruiksmethode van voorgevlochten touw”, ontwikkeld door twee ingenieurs genaamd Robinson en Steinman aan het begin van de eeuw, werd de constructie van bruggen zowel gemakkelijker als betrouwbaarder gemaakt. Met deze methode begonnen bruggen een aangenamere uitstraling en verfijning te krijgen. Een daarvan was de 853 meter lange Tacoma Bridge, die in 1940 in de VS in gebruik werd genomen. De brug stortte echter vier maanden na de ingebruikname in, niet bestand tegen een grote storm. Door deze slechte ervaring werden fouten in de bouwtechnieken van hangbruggen gecorrigeerd en werden nieuwe vertrouwenwekkende maatregelen genomen. Na deze ontwikkelingen zijn er sinds de jaren dertig langere en sterkere bruggen gebouwd.

Beyşehir Köprüsü

Beyşehir-brug

Japan ‘werd in 1988 voltooid. De Akashi-Kaikya-brug in Istanbul is de langste brug ter wereld met een gemiddelde overspanning van 1.780 m.

‘s Werelds langste hangbruggen
 • Humber Estuary (Engeland) 1.410 m
 • Golden Gate ( San Francisco) 1.280;
 • Verazano Narrows (New York 1.198 m;
 • Mackinac (Michigan-VS) 1.158 m;
 • Fatih Sultan Mehmet-brug (Istanbul) 1.090 m;
 • Martyrs ‘Bridge van 15 juli (Istanbul) 1.074 m;
 • George Washington (New York) 1.066 m;
 • 25 april (Salazar) Bridge (Lissabon, Portugal) 1.013 m ;
 • Fort Road (VK) 1.006 m.
 • Yayım tarihi
  wetenschap olarak sınıflandırılmış

  Yorum Gönderin

  E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir