Wat voor soort dier is een specht? Informatie over spechten en hun kenmerken

Wat voor soort dier is een specht? Informatie over spechten en hun kenmerken
Wat voor soort dier is een specht? Informatie over spechten en hun kenmerken

Wat is een specht, wat voor soort dier is het? Informatie over de kenmerken, habitat en gedrag van spechten en spechten.

ağaçkakan

Bron: pixabay.com

Woodpecker

Woodpecker; (Lat. Picus viridis) Een voorbeeldige vogelsoort van de familie Woodpecker. Het leeft in bossen, parken en tuinen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. Het is 12-20 cm lang. Zijn veren zijn zwartachtig bruin of olijfgroen op de rug en crèmekleurig op de buik. Rond zijn ogen zijn lichtgekleurde harige, crèmekleurige spikkels zonder rug. Zijn snavel is vuilgeel en zijn poten zijn donkerder. Met zijn spitse en dunne snavel eet hij ongedierte en mieren in de boom. Hij nestelt zich door boomstammen te hakken.

Spechten, (Lat. Picidae) Een familie van spechten, 38 geslachten, met 226 soorten leeft in Europa, Afrika, Azië en Amerika. Hun lengte varieert van 12-33 cm. Het is vierhoekig, hard, scherp als een wig. Hun tong is vrij lang, sommige soorten scheiden een kleverige vloeistof af met hun tong. Hun hoofden zijn groot en knokig. Ze klimmen gemakkelijk in bomen door hun stijve staarten. Insectenmaden voeden zich met boomsap. Ze leven graag alleen. Ze broeden één keer per jaar uit. De meest voorkomende soorten zijn de groene specht, zwarte specht, grijze specht, rotshals, grote bonte specht, kleine specht.

Spechten, (Lat. Pici) Een subset van de regenboogpiemel. Hun snavels zijn wigvormig en hun klauwen zijn sterke vogels. Hun stijve middelste staartveren helpen hen in bomen te klimmen door als steun te dienen. Hoofdfamilies: spechten, regenboogvissen, tukangiller.

ağaçkakan

Bron: pixabay.com

spechten (piciformes)

piciformes { 12}, een vogelorde met zes overlevende families en ongeveer 380 soorten. Picidae-spechten, neckers en dergelijke in deze families; Ramphastidae toekans; Indicatoridae balk gidsen; Capitonidae baard; Bucconudae-zwellingen; Inclusief Galbulidae jakamars.

Piciformes-leden variëren in lengte van 9-60 cm. Het feit dat twee van de tenen naar voren wijzen en twee naar achteren is kenmerkend voor dit team. De snavelstructuur is afhankelijk van de groepen. Veel soorten spechten hebben sterke snavels met een brede bodem en een spitse punt. Het draaien van de neusgaten in smalle spleten voorkomt dat er splinters binnendringen tijdens het doorboren van de bast. Toekans hebben snavels met gekartelde randen, die extreem groot zijn in vergelijking met hun lichaam. Het skelet van deze sterke maar verrassend lichte snavel bestaat uit elkaar kruisende botbalken.

De snavels van middelgrote jakamars zijn dun en lang. Ze doen denken aan kolibies in hun lichaamsvorm en glanzend, iriserend haar. De staarten en snavels van de wervelwinden zijn korter. Hun vacht is ook bleker, meestal bruin, geelbruin en bij sommige soorten gevlekt. Baardvogels hebben gedrongen lichamen, grote koppen en dikke snavels. Ze ontlenen hun naam aan de stijve haarachtige haren onder aan de snavel. Sommige bebaarde vogels behoren tot de mooiste gekleurde vogels. Hun veren zijn meestal rood, oranje en geel geborduurd op een groene achtergrond. Biedt bescherming van balkgidsen tegen dikke huiden.

Balkgidsen

Kleine gestructureerde balkangidsen zijn over het algemeen saai van kleur. Toekans trekken de aandacht met hun levendige kleuren. De bovenste delen zijn meestal zwart of donkergroen, de borst-, nek- en rugdelen en de grote snavels zijn helderrood, geel, oranje, blauw en groen. De lichaamsstructuur van spechten, die in bomen leven, nestelen op boomstammen en zich voeden met insecten in bomen, is zeer goed aangepast aan hun levensstijl. Sterke beenspieren en vingers stellen hen in staat verticale oppervlakken te beklimmen. De harde veren in het midden van de staart dienen tevens als ondersteuning tijdens het klimmen. Een specht kan extreem snel bewegen met zijn zeer lange tong, die bedekt is met kleine puntjes, die hij gebruikt om insecten te vangen in boomspleten.

ağaçkakan

Bron: pixabay.com

Er zijn grote verschillen in de manier waarop de groepen leven.Whirlpools leven het liefst in dichte bossen en papegaaiduikers leven het liefst in bossen en open gebieden. Wanneer Jakamars een groot insect vangen, keren ze zich naar de tak die ze rusten en doden het insect in hun snavel door op de tak te slaan en het op te eten. Ze plukken ook de vleugels van insecten die ze aan hun nageslacht zullen geven. Baardvogels worden vaak aangetroffen in bossen en bossen en voeden zich met insecten, fruit en knoppen.

Balkguides leven ook in bossen en bossen. Het voedsel van deze vogels bestaat uit insecten, bijenwas en fruit. Onder de vogels voeden alleen honinggidsen zich met bijenwas. In de darmen zijn er speciale bacteriën die deze stof afbreken. Het voedingsgedrag dat wordt waargenomen bij verschillende soorten van het Indicator-geslacht is buitengewoon interessant. Omdat ze de bijenkorven niet met hun zwakke snavels kapot maken, leiden ze de mensen die dit werk kunnen doen, of Mellivora capensis, een van de wezels die van honing houden, naar de bijenkorven. De lokale bevolking in veel delen van Afrika is zich terdege bewust van dit gedrag van de balkgids en maakt er gebruik van.

Toekans

Het belangrijkste voedsel van toekans is fruit. Ze eten echter insecten, eieren en soms zelfs jonge vogels. Ze leven in dichte bossen, maar van tijd tot tijd komen ze naar landbouwgronden dicht bij het bos op zoek naar voedsel.

Van de leden van de Picidae-familie hebben alleen de echte spechten die deel uitmaken van de Picinae-onderfamilie sterke snavels en kunnen ze bomen doorboren. Maar met uitzondering van enkele van de grootste soorten, zoals Campephilus, doorboren ze geen bomen op zoek naar voedsel, maar vangen ze insecten in spleten in de stam. Onderfamilie Jynginae neckbura heeft zwakke snavels en zachte staartveren. Ze jagen op mieren zowel in bomen als op de grond. De kleine soorten die deel uitmaken van de Picumninae-onderfamilie lijken qua lichaamsstructuur op de nekberen. Ze jagen op insecten door als echte spechten in bomen rond te dwalen.

Voortplanting en nest

Alle teamleden bouwen hun nesten in holtes of holtes. Echte spechten snijden nestgaten in levende of verdroogde bomen. Vrouwtjes leggen 2-9 witte eieren in het nest. De incubatietijd is 11-20 dagen. Het mannetje en het vrouwtje broeden beiden uit en zorgen voor de nakomelingen. Veel Jakamars en papegaaiduikers nestelen in diepe holtes die ze in de grond hebben gegraven. Sommige kogelvissen hebben hun nest in bomen. Mannetje en vrouwtje zorgen samen voor de incubatie en het nageslacht. Baardvogels nestelen door droge bomen te hakken waarvan het hout goed is vergaan. Het aantal eieren is 2-5, de incubatietijd is 13-15 dagen. Toekans gebruiken meestal een oud spechthol als nest, soms vergroten ze het een beetje. Op de 1-4 eieren die het vrouwtje in het nest legt, broeden het mannetje en het vrouwtje afwisselend 16 dagen uit. De nakomelingen van de grote toekansoorten kunnen meer dan zeven weken in het nest blijven en na het vliegen verlaten ze de adulten lange tijd niet.

Het broedgedrag van de balkgidsen is anders dan die van de andere groepen van het team. Deze groepsleden zijn broedparasieten zoals koekoeken. Het vrouwtje legt een wit ei in het nest van een vogelsoort die in de holte nestelt en breekt de andere eieren in het nest. Wanneer de balkgeleider van de baby uitkomt, is de punt van zijn snavel scherp en in de vorm van een haak. Als de gastvogel jongen in het nest heeft, doodt hij ze met zijn balkgeleiderbek. De grote balkgids gebruikt meestal de roodkeelkolibrie (Merops bulocki) als gastheer. Het geluid van de baby grote honinggids die om voedsel vraagt ​​in het nest doet denken aan het geluid van twee bijeneter kuikens samen. Dit stimuleert de gastouders om meer voedsel te geven aan het nageslacht van de parasiet.

.

Yayım tarihi
algemeen olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir